Under Rustning

Militante lansere største angrepene i måneder på Bagdad utkanten

Bagdad (NTB-Reuters) Islamic State militante angrep irakiske sikkerhetsstyrker i den vestlige utkanten av Bagdad søndag i deres største angrep nær hovedstaden i flere måneder, mens to selvmords eksplosjoner i et hovedsakelig sjiamuslimsk bydel drepte 31 mennesker.

selvmordsbombere og væpnede menn i biler og til fots lanserte angrep på Abu Ghraib ved daggry, gripe stillinger i en kornsilo og en kirkegård, og drepte minst 17 medlemmer av sikkerhetsstyrkene, sier tjenestemenn.

Security tjenestemenn skylden islamsk stat, og et nyhetsbyrå som støtter gruppen sa det hadde lansert en ‘bred angrep’ i Abu Ghraib, 25 km (15 miles) fra sentrum av Bagdad, Asics Gtcool Xpress 205 og ved siden av den internasjonale flyplassen.

Senere på søndag, to selvmordsbombere riding motorsykler sprengte seg selv i en overfylt markedet for mobiltelefoner i sjiamuslimske Sadr City, og såret mer enn 60 personer i tillegg til de døde, politi og medisinsk sier kilder.

En Reuters Vitnet så dammer av blod på bakken med tøfler, sko og mobiltelefoner på stedet av eksplosjonen, som ble forseglet for å hindre ytterligere angrep.

I en uttalelse sirkulert på nettet, Asics Gelkvantum 366 Cm sa Islamic State to selvmordsbombere hadde utført angrepet, drept og såret ‘hundrevis av polyteist fornekterne’, Asics Gtcool Xpress 205 som den ultra hardere sunni gruppen refererer til sjiamuslimske muslimer.

Bagdad basert sikkerhetsanalytiker Jasim al Bahadli sa søndagens angrep antydet at det var for tidlig å erklære at islamsk stat var å miste initiativet i Irak.

‘Regjeringsstyrkene må gjøre en bedre jobb repelling angrep lansert av Daesh.

hæren og politikilder sa de militante hadde angrepet fra de nærliggende Islamic State kontrollerte områder av Garma og Falluja, Under Armour Ultralight kjøring Humvee og pickup lastebiler fast med maskingevær.

Den Amaq nyhetsbyrået AP irakiske styrker hadde blitt tvunget til å trekke seg tilbake fra flere steder. Men de irakiske sikkerhetskilder sier de militante hadde blitt presset ut av en politistasjon og flere militære stillinger, og hadde gravd inn på kirkegården og siloen, som delvis ble satt i brann.

irakiske hæren helikoptre begynte å bombardere islamsk stat stillinger i siloen og kirkegården, sa en militær uttalelse.

innenriksdepartementet talsmann brigadegeneral Saad Maan sa minst 20 militante ble drept så langt i regjeringens motoffensiv.

Fighters fra Hashid Shaabi, en koalisjon av hovedsakelig iranske sikkerhetssjiamuslimske militser, ble mobilisert til Abu Ghraib å forsterke regulære regjeringsstyrker i området, Asics Gtcool Xpress 207 sier Jawad al Tulaibawi, en lokal Hashid kommandant.

Kraftig sjiamuslimske geistlige Moqtada al Sadr oppfordret også krigere lojale til ham for Asics Gelkvantum 365 Cm å være på vakt for å beskytte Bagdad. Sjiamuslimske militser som Sadrs ‘fred Brigades’ ble sett på som et bolverk mot islamsk Statens feiende forhånd i 2014 som truet Iraks hovedstad og dens mest hellige sjiamuslimske helligdommer.

Esta entrada fue publicada en Business::Customer Service y etiquetada , , . Guarda el enlace permanente.